Nega tačk

Tačke vašega psa so najzahtevnejši in najobčutljivejši del njegove kože saj absorbirajo pritisk na sklepe, ki nastaja med stanjem, hojo in tekom. Zaradi svoje funkcije, so pasje tačke nagnjene k poškodbam zato mora biti njihova nega del redne oskrbe psa.

Krajšanje krempljev

Če je to potrebno, ponujamo tudi krajšanje in nego krempljev. Predolgi kremplji lahko predstavljajo potencialen zdravstveni problem, povzročijo poškodbo, predvsem pa deformacijo tačk. Predolgi kremplji se lahko zarastejo v kožo, kar je za psa lahko zelo boleče in lahko povzroči nastanek vnetja in infekcij. Prav tako predolgi kremplji psu povzročajo velike težave pri hoji, predvsem na gladkih površinah, lesenih podih in ploščicah. Pri striženju krempljev smo izredno pazljivi, da ne poškodujemo živca, saj je to za psa boleče in povzroča krvavitev.

Značilno je, da psi v zaprtih prostorih in manj aktivne živali potrebujejo pogostejše krajšanje krempljev kot normalno aktivni psi. Preverjanje dolžine krempljev priporočamo vsaj enkrat na mesec.